LES NOSTRES ALPAQUES
Sabeu què són les alpaques?

Són uns animals herbívors molt semblants a les ovelles però amb un llarg coll i molt llanuts.A la finca del Mas Castanyer en tenim un parell, l’Adrià i en Floquet i pasturen lliurement entre els patis dels galliners, on la seva funció és protegir les gallines dels depredadors salvatges a través de la seva olor i la seva presència.

Com van arribar l’Adrià i en Floquet?

L’estiu del 2016, membres del Departament de Veterinària de la UAB es van interessar en la nostra granja plantejant-nos la possibilitat de poder participar en un projecte d’àmbit europeu (http://www.hennovation.eu) en el control de depredadors, amb la introducció d’un repel·lent natural: Les alpaques.

A través d’aquest projecte i de la bona sintonia amb els membres del Departament de veterinària, a dia d’avui som una granja col·laboradora amb el FAWEC (https://www.fawec.org/es/), grup de treball veterinari de la UAB.

Així doncs, ens va agradar molt la idea d’acollir un animal molt respectuós amb el medi natural que l’envolta, ja que amb les seves peülles no erosiona el sòl, menja l’herba del prat de que disposen les gallines i fan una funció de repel·lent sostenible i ecològica. D’aquesta manera volem evitar tota entrada de depredadors a la granja mantenint un equilibri entre totes les espècies que habiten dins el Parc Natural.

Hem de dir que són les primeres alpaques que habiten a la Garrotxa i que som la primera explotació ramadera de Catalunya a fer servir aquest mètode ecològic amb els depredadors.

L’Adrià i en Floquet ja formen part del paisatge quotidià de la granja mostrant una gran adaptació amb les gallines i el seu entorn.

Podem dir també que són unes alpaques felices!